Activiteiten

Dolphin Metal Separation, het beste begin voor eindverwerking

 

0002

Terugwinning van reststoffen is cruciaal om het overvloedig gebruik van grondstoffen te reduceren en komt zo het milieu ten goede. Recycling vergt vaak immers minder energie dan het winnen van metalen uit primaire grondstoffen.

Dolphin Metal Separation is in dit proces een essentiële intermediair tussen onder andere afvalenergiecentrale, shredders en allerhande eindverwerkers.

Zeer hoogwaardige technieken worden gebruikt om uit reststoffen de meest uiteenlopende materialen terug te winnen voor hergebruik. De focus ligt hierbij op aluminium, roestvast staal en de zwaar metaalmix (koper, messing en zink).

Dolphin Metal Separation stelt zich ten doel zowel milieuvriendelijk als economisch verantwoord te recyclen, hecht veel waarde aan veiligheidsvoorschriften en heeft continue aandacht voor preventie en milieu-incidenten. 

 Dolphin_materiaal01

Dolphin Metal Separation voldoet aan de geldende (milieu en arbo) wet- en regelgeving, actuele NEN-EN-ISO 9001 en NEN-EN-ISO 14001.

Dolphin Metal Separation is Europawijd één van de meest gerenommeerde bedrijven op gebied van aankoop en verwerking van alle non-ferro restmaterialen.

 0022

De in 2014 zelf ontworpen productielijn – welke onder meer bestaat uit een aantal Eddy Currents, een eigen geëngineerde flotatie en oxideverwijderaar – maakt het mogelijk de verschillende bouwstoffen efficiënt van elkaar te scheiden, tot aan edelmetalen toe.

Elke binnenkomende partij ondergaat voor het verwerkingsproces een analyse. Vervolgens worden de verschillende materiaalstromen ecologisch gewassen, automatisch gewogen door een batchweegsysteem en vakkundig gearrangeerd.

Bijna een kwarteeuw ervaring en innovatieve, gecertificeerde dienstverlening, oog voor kosten-efficiënt werk en aandacht voor preventie van milieu-incidenten maken Dolphin Metal Separation tot een solide partner die van restmateriaal een hoogwaardig beginproduct maakt voor de automobielindustrie, smelterijen en andere eindverwerkers.